Annons
Nyheter

Flygbolag planerar för nystart

Allt fler flygbolag siktar nu på en omstart.
Turkish Airlines uppges komma i gång inom kort och planera att flyga till 99 länder i september.
Ekonomi • Publicerad 6 maj 2020
Turkish Airlines planerar för en nystart. Arkivbild.
Turkish Airlines planerar för en nystart. Arkivbild.Foto: Lefteris Pitarakis/AP/TT

Flygindustrin har varit en av de hårdast drabbade i spåren av covid-19-pandemin. Så sent som i tisdags uppgavs exempelvis att de amerikanska flygjättarna kollektivt förlorar motsvarande 100 miljarder svenska kronor varje månad.

Lättnader när det gäller nedstängningar runt om i världen gör nu att allt fler flygbolag andas morgonluft och börjar planera för en återstart.

Annons

Lågprisbolaget Wizz Air meddelade i tisdags att man avser börja flyga mellan Storbritannien och turistorter i Spanien respektive Grekland och flygbolaget Turkish Airlines är också på gång igen.

Turkish Airlines planerar för att återstarta verksamheten och ha flyg i gång till 99 länder i september, enligt uppgifter som Reuters tagit del av.

Bolaget som i normala fall flyger till destinationer i 126 länder har stängt ned trafiken till och med den 28 maj men ska gradvis starta i gång i sommar igen. Inledningsvis är det tänkt att 60 procent av allt turkiskt inrikesflyg ska vara i gång i juni och man planerar att ha flyg till 19 länder, dock är det oklart vilka destinationer som avses.

Statsägda Qatar Airways som är ett av få bolag som fortsatt att flyga under coronapandemin uppger att avsikten är att flyga till 52 destinationer i slutet av maj och 80 i juni jämfört med ett 30-tal i nuläget.

Det ska bland annat handla om 33 destinationer i Asien-Oceanien-området och 23 i Europa.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons