Annons
Nyheter

Tusen jobb bort på Outokumpu

Ekonomi • Publicerad 5 november 2020
Covid-19-pandemin och hård konkurrens från import anges som motiv för den stora nedskärningen på ståltillverkaren Outokumpu. Arkivbild.
Covid-19-pandemin och hård konkurrens från import anges som motiv för den stora nedskärningen på ståltillverkaren Outokumpu. Arkivbild.Foto: Frank Augstein/AP/TT

Den finländska ståltillverkaren Outokumpu planerar personalneddragningar på cirka 1 000 anställda, bland annat i Sverige, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Förhandlingar med fackliga företrädare ska inledas omgående och siktet är inställt på att åtgärderna ska vara genomförda mot slutet av 2021.

Annons

Ungefär 270 tjänster ska bort i Finland, 250 i Tyskland och ytterligare 190 i Sverige, enligt pressmeddelandet. Resterande neddragningar blir i andra länder i Europa och Nord- och Sydamerika.

"Outokumpu siktar på att ha färre än 9 000 anställda under 2022", skriver bolaget.

Neddragningar motiveras av en utmanande situation på marknaden med hård konkurrens från import till EU och covid-19-pandemins effekter på efterfrågan globalt.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons