Annons
Nyheter

Två anhållna för mord i Kristianstad

Brott • Publicerad 13 maj 2020
Polisens kriminaltekniker i arbete i Kristianstad efter skottlossningen sent på kvällen den 27 januari. Arkivbild.
Polisens kriminaltekniker i arbete i Kristianstad efter skottlossningen sent på kvällen den 27 januari. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Två män har anhållits som misstänkta för mord och mordförsök i Kristianstad. Sent på kvällen den 27 januari fick en man i 25-årsåldern livshotande skador vid en skottlossning i området Långebro i Kristianstad. Han fördes med privatbil till sjukhus, där han senare avled.

Ytterligare en person träffades av skott vid dådet, uppger åklagare Pernilla Tallinger, som i övrigt inte vill uttala sig om utredningen eftersom den är i ett känsligt läge. Senast den 15 maj måste hon ta ställning till om de båda misstänkta ska begäras häktade.

Annons

De anhållna männen är skäligen misstänkta, enligt ett pressmeddelande från polisen, vilket är den lägre graden av misstanke.

Mordet var det andra i staden inom loppet av drygt en månad.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons