Annons
Nyheter

Två begärs häktade efter bränder i Trollhättan

Brott • Publicerad 6 juni 2022
Flera bränder bröt under torsdagskvällen ut i centrala Trollhättan, bland annat i detta parkeringshus. Det är oklart om männen är misstänkta för en eller flera av bränderna.Foto: Joachim Nywall/TT

Två män i 20-årsåldern begärs häktade misstänkta för grov mordbrand efter bränderna i Trollhättan mellan torsdag och fredag, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Ett parkeringshus, ett övergivet radhus och totalt 34 bilar sattes i brand under torsdag kväll och fredag natt. Fem av bränderna startade nästan samtidigt, på olika platser, och polisen uppgav att man misstänkte att de var anlagda i en samordnad aktion.

Annons

Trots de omfattande bränderna kom ingen person till skada.

– Radhuset visade sig vara en rivningsfastighet som räddningstjänsten lät brinna ner, men flera lägenheter nära parkeringshuset har fått utrymmas på grund av röken, sade Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisregion Väst, till TT.

Om männen är misstänkta för en eller flera av bränderna är oklart, enligt Ekot.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons