Annons
Nyheter

Två döda – misstänkt mord i Borlänge

Två personer i 40-årsåldern har hittats döda efter larm om en brand i en lägenhet i ett flerfamiljshus i Borlänge. Polisen har inlett en förundersökning om mord och grov mordbrand.
Brott • Publicerad 1 september 2022
Två personer har hittats döda i Borlänge. Arkivbild.
Två personer har hittats döda i Borlänge. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– Varför vi gör det är sådant som jag inte kan beröra just nu. Jourhavande förundersökningsledare har bestämt att det ska utredas som mord, säger polisens presstalesperson Lars Hedelin.

Larmet om händelsen inkom strax efter klockan 20 torsdagen. När räddningstjänsten anlände till platsen brann det i lägenheten och de båda döda personerna hittades inne i lägenheten.

Annons

Enligt Stefan Fröbom, larmbefäl på räddningstjänsten, var det en boende i närområdet som larmade.

– Som jag förstått det har det brunnit ganska rejält i lägenheten. Men vi har släckt den och även jobbat med eftersläckning och försökt minska skadorna av brandröken, säger Fröbom.

Polisens regionala insatsstyrka var på plats vid larmet, men hanterade även ett tidigare larm under kvällen i samma område gällande olaga hot, säger Lars Hedelin. Han kan inte svara på om händelserna är sammankopplade.

– Vi får utreda om det är så att det är samma personer, säger han.

TT: Har ni någon misstänkt person?

– Det går jag inte in alls på just nu. Däremot har vi ingen som är gripen.

Polisen är intresserade av vittnesuppgifter från området.

– Det är om folk har iakttagit avvikande händelser, personer, fordon och så vidare, under eftermiddagen eller kvällen.

En teknisk undersökning kommer att genomföras av den misstänkta brottsplatsen.

– Jag vet inte exakt hur brandplatsen ser ut, men så snart det låter sig göras kommer vi att göra det, säger Lars Hedelin.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons