Annons
Nyheter

Svensk man död i norsk lavinolycka

En svensk man i 30-årsåldern har omkommit i en lavinolycka i en skidort i Romsdal vid Norges västkust, uppger norsk polis för TT.
En annan skadad svensk man vårdas för allvarliga skador.
Olyckor • Publicerad 6 januari 2023
En svensk man har omkommit i en lavinolycka. Arkivbild.
En svensk man har omkommit i en lavinolycka. Arkivbild.Foto: Rune Stoltz Bertinussen/NTB Scanpix/TT

Larmet om olyckan kom strax efter klockan 13, men väderleken på platsen innebar att det blev svårt för helikoptern att ta sig fram längs fjällen i skidorten Rauma.

– Det har varit kraftiga vindar i norra Romsdal i dag och det skapade svårigheter för helikoptern att ta sig hela vägen till snöskredet, men vid 15.30-tiden lyckades man, sade polisens insatsledare Eivind Klokkersund, till TT tidigare under trettondagskvällen.

Annons

Strax före klockan 21 bekräftade polisen att en av männen avlidit. Den andre vårdas fortfarande på sjukhus. Skadeläget för honom beskrivs som allvarligt, dock inte kritiskt.

En tredje svensk man fanns med i sällskapet, men han uppges inte ha skadats allvarligt. Innan helikoptern landade fick de tre hjälp av räddningspersonal som tog sig till platsen på skidor.

En vädervarning är utfärdad i området där mycket stark sydlig vind med uppemot 28 meter per sekund i byarna.

Svenskarna var ute och åkte skidor när lavinen gick. Enligt polisen finns det inga uppgifter om att ytterligare personer dragits med i skredet.

Varifrån i Sverige männen kommer är oklart.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons