Annons
Nyheter

Två ton aluminium stals i Alstermo

Ett par ton aluminiumskrot har stulits vid ett inbrott hos AMO Kraft i Alstermo. Skrotet har ett värde av runt 14 kronor per kilo.
Nyheter • Publicerad 16 januari 2006

AMO Kraft använder aluminiumtråd i de högspänningskablar företaget tillverkar. Vid produktionen uppstår en del spill, så kallat skrot, som säljs till metallåtervinningsföretag.

- Kopparskrot har vi förvarat inne i larmade lokaler men aluminiumet har vi haft i containrar utomhus, på grund av att det är skrymmande och att det dessutom inte är värt så mycket pengar, förklarar företagets vd Jan Bladh.

Annons

Nytt övervakningssystem

Den eller de personer som länsade containrarna på sitt aluminiuminnehåll hade tagit sig in på kabelfabrikens område genom att klippa sönder det stängsel som omger anläggningen.

I fortsättningen kommer det inte att vara lika enkelt att stjäla skrot hos AMO Kraft.

- Vi håller på att försöka få till ett bättre övervakningssystem, med kameror och så. Det går ju också att låsa in aluminiumskrotet eller använda låsbara containrar. Det finns flera sätt att höja säkerheten på, säger Jan Bladh.

Stewe Jonsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons