Annons
Nyheter

Twitter rensar bort inaktiva konton

Ekonomi • Publicerad 9 maj 2023
Elon Musk säger att inaktiva konton ska rensas bort från Twitter. Arkivbild.
Elon Musk säger att inaktiva konton ska rensas bort från Twitter. Arkivbild.Foto: Matt Slocum/AP/TT

Inom kort kan en mängd inaktiva konton försvinna från Twitter.

"Vi rensar bort konton som inte har haft någon som helst aktivitet under flera år, så ni kommer förmodligen se antalet följare minska", skriver ägaren Elon Musk i ett inlägg.

Annons

Sedan Teslachefen Elon Musk tog över Twitterrodret 2022 har skandalerna avlöst varandra. Bland annat valde Musk strax efter övertagandet att skära ner radikalt på personalstyrkan.

Nu senast har det stormat kring de blå bockar som så kallat "verifierade konton" har haft. Nyligen togs bockarna bort och bara de som betalat för dem får ha kvar dem, men det finns undantag – en del högprofilerade twittrare har utan att betala fått behålla sin blå bock.

Sedan Musks Twitterköp har man bland annat lättat på modereringen av innehåll och flera användare som tidigare stängts av hälsades välkomna tillbaka.

Marknadsanalytiker menar att företagets intäkter har minskat eftersom annonsörerna väljer bort plattformen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons