Annons
Nyheter

Twitter testar redigeringsfunktion

Tech • Publicerad 6 april 2022
Elon Musk, som nyligen tog plats i Twitters styrelse efter att ha investerat i bolaget, är ett fan av redigeringsfunktionen och har själv kampanjat för den före sitt inträde i bolaget. Arkivbild.
Elon Musk, som nyligen tog plats i Twitters styrelse efter att ha investerat i bolaget, är ett fan av redigeringsfunktionen och har själv kampanjat för den före sitt inträde i bolaget. Arkivbild.Foto: Patrick Pleul/AP/TT

En omdebatterad funktion kan snart bli standard på Twitter. Enligt ett uttalande från bolaget testas nu möjligheten för användare att redigera sina inlägg.

Möjligheten att i efterhand rätta stavfel kan tyckas som att det inte borde vara speciellt kontroversiellt, men att ändra i redan publicerat material är enligt vissa likställt med att öppna Pandoras ask. Kan exempelvis en tweet som fått stor spridning plötsligt ändras och bli hatpropaganda eller ett personligt påhopp?

Annons

Exakt hur Twitters redigeringsfunktion ska fungera är inte känt i detalj, eller när den kan lanseras som standard. Funktionen ska i första hand testas av användare av prenumerationstjänsten Twitter blue.

Twitters konsumentchef Jay Sullivan skriver : "Att skydda integriteten för den offentliga diskussionen är vår högsta prioritet när vi nu tar oss an det här arbetet."

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons