Annons
Nyheter

Twitterstrid om dåd mellan USA och talibaner

Afghanistan • Publicerad 2 maj 2020
USA och talibanerna i Afghanistan bråkar på Twitter om landets vacklande fredsplan. Bilden visar en afghansk säkerhetsmedarbetare efter ett självmordsdåd utanför Kabul. Arkivbild.
USA och talibanerna i Afghanistan bråkar på Twitter om landets vacklande fredsplan. Bilden visar en afghansk säkerhetsmedarbetare efter ett självmordsdåd utanför Kabul. Arkivbild.Foto: Rahmat Gul/AP/TT

Representanter för USA:s styrkor i Afghanistan och för talibanerna har hamnat i en ordstrid via Twitter. Ordväxlingen rör de haltande försöken att nå en fredsplan för det krigshärjade landet.

Sonny Leggett, talesperson för de amerikanska styrkorna i Afghanistan, skriver att man vill fortsätta fredssträvandena, men att USA kommer att svara om talibanerna utökar antalet attacker.

Annons

"Attacker genererar attacker, medan återhållsamhet leder till återhållsamhet", skrev Legget och taggade talibanernas talesperson Zabihullah Mujahid.

Mujahid svarade: "Skada inte de nuvarande förhållandena med poänglösa och provokativa uttalanden. Vi står för vår del (av uppgörelsen), håll nu vad ni lovat."

Talibanerna anklagar USA bland annat för att inte ha fått den afghanska regeringen att uppfylla delar av uppgörelsen som slöts i Doha i slutet av februari. Kritiken rör speciellt en fångutväxling mellan regeringen i Afghanistan och talibanerna.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons