Annons
Nyheter

Tyskland förbjuder nynazistisk grupp

Tyskland • Publicerad 19 september 2023
Tysk polis slog till mot ett stort antal medlemmar i den nynazistiska gruppen Hammerskins på tisdagen. Bilden visar ett tillslag i Berlin.
Tysk polis slog till mot ett stort antal medlemmar i den nynazistiska gruppen Hammerskins på tisdagen. Bilden visar ett tillslag i Berlin.Foto: Dominik Totaro/AP/TT

Tyskland förbjuder en lokalavdelning av den USA-baserade nynazistiska gruppen Hammerskins, meddelar landets inrikesdepartement på tisdagen.

Hammerskins Deutschland, med omkring 130 medlemmar, har ägnat sig åt att sprida "en raslära baserad på nazistisk ideologi", heter det i ett uttalande från departementet.

Annons

Tysk polis slog under tisdagsmorgonen till mot 28 gruppmedlemmars hem i flera regioner.

Enligt Tysklands inrikesminister Nancy Faeser utgör tillslaget "ett hårt slag mot organiserad högerextremism, som skickar en tydlig signal mot rasism och antisemitism".

Hammerskins har spelat en framträdande roll inom högerextrema kretsar i Europa, och är den 20:e högerextrema gruppen som förbjuds i landet, enligt det tyska inrikesdepartementet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons