Annons
Nyheter

Universitetsbiblioteket invigdes

Med cider och liten brödrulle, med korta tal, musik och rundvandring invigde Växjö universitetsbibliotek på måndagsmorgonen sin nybyggda huskropp.
Nyheter • Publicerad 16 januari 2006
Idag invigdes det nya biblioteket på universitetet i Växjö. Foto: STEFAN NILSSON
Idag invigdes det nya biblioteket på universitetet i Växjö. Foto: STEFAN NILSSONFoto: 

Lagom till terminsstarten i dag öppnades dörrarna till drygt 6000 nya härliga kvadratmeter. Allt är inte färdigt, tredje våningen med bland annat den nya multimediadelen hålls fortfarande stängd, men många imponerades ändå av vad de såg.

- Ett lyft för studenter och lärare, sade rektor Johan Sterte.

Annons

Han bekände att han varit lite orolig för utsikten från sitt eget tjänsterum när den nya huskroppen växte upp, men nu gladdes han åt att stå på det nya husets vackra askgolv.

Möten mellan studenter

- Det verkar bli fint, med större möjligheter till samkväm och möten mellan studenter. Det är lite rörigt i början, men man kan inte begära annat, sade David Ferringmark. Han har som läst tre och ett halvt år på Växjö universitet och gläds åt ett bibliotek med större ytor.

Den nya husdelen har via en glasad gång bundits ihop med den tio år gamla biblioteksbyggnaden, och nu är det dags för den delen att byggas om.

Våren blir därför provisorisk, men i september ska allt vara klart och avslutas med ännu en - och kanske lite pampigare - invigning.

Elisabeth Cederholm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons