Annons
Nyheter

Stockholmsbörsen öppnade veckan positivt

Stockholmsbörsen inledde handelsveckan betydligt bättre än de ledande europeiska börserna.
När måndagens handel stängde noterades en uppgång för det breda OMXS-indexet med 1,1 procent.
Börs • Publicerad 12 juli 2021
Stockholmsbörsen har inlett en ny handelsvecka. Arkivbild.
Stockholmsbörsen har inlett en ny handelsvecka. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Bland de mest omsatta aktierna i OMXS30-index lyfte molntjänstbolaget Sinch allra mest. Uppgången blev till slut 5,3 procent. Bland övriga bolag med större uppgångar fanns Investor som presenterar sin delårsrapport senare i veckan, medicinteknikbolaget Getinge samt Astra Zeneca. Samtliga noterade en uppgång på 1,6 procent.

Byggkomponentbolaget Lindab har redovisat en så kallad omvänd vinstvarning för andra kvartalet. Aktien rusade och stannade upp 12,6 procent.

Annons

Företaget Balder har meddelat att man tillsammans med tre andra aktörer ska bygga Stockholms högsta bostadshus i Nacka. Aktien steg 3,5 procent.

Diagnostikföretaget Aegirbio fortsätter sin framfart efter att bland annat ha lanserat ett salivbaserat covid 19-test. Aktien slutade på måndagen upp 40,4 procent och har på tre månader stigit drygt 600 procent.

Utvecklingen på ledande Europabörser var inte lika stark som i Stockholm. CAC40-index i Paris steg 0,5 procent, Dax-index i Frankfurt stängde på samma nivå. I London ökade FTSE100-index marginellt med 0,05 procent.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons