Annons

Uppgift: Explosion vid Krimbron – avvärjd attack

Ukraina • Publicerad 12 augusti 2023
I juli lyckades Ukraina orsaka skador på Kertjbron, som förbinder Ryssland med den ockuperade Krimhalvön. Arkivbild.
I juli lyckades Ukraina orsaka skador på Kertjbron, som förbinder Ryssland med den ockuperade Krimhalvön. Arkivbild.Foto: AP/TT

Två ukrainska robotar har skjutits ner ovanför Kertjbron, som förbinder det ryska fastlandet med den annekterade Krimhalvön, uppger den av Ryssland tillsatte guvernören på halvön.

Sergej Aksjonov skriver på sociala medier att bron inte skadats i attackförsöket.

Annons

Uppgiften kommer strax efter att videor som påstås visa två nya explosioner vid Kertjbron börjat cirkulera på sociala medier.

Ryssland hävdade tidigare på lördagsmorgonen att man skjutit ned 20 ukrainska drönare i närheten av den ockuperade Krimhalvön.

Tjänstemän i Moskva påstod också på fredagen att de hade skjutit ned en drönare riktad mot den ryska huvudstaden.

De påstådda attackförsöken har inte bekräftats från ukrainskt håll.

De senaste månaderna har en våg av drönarattacker skett mot ryskkontrollerat territorium. I juli lyckades Ukraina orsaka skador på Kertjbron, som förbinder Ryssland med den ockuperade Krimhalvön

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons