Annons
Nyheter

Uppgift: Tillväxtverket ger utdelningsbesked

Ekonomi • Publicerad 2 november 2020
Tillväxtverket är en statlig myndighet under Näringsdepartementet. Arkivbild.
Tillväxtverket är en statlig myndighet under Näringsdepartementet. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Tillväxtverket ska snart lämna besked i frågan om företag som mottagit korttidsstöd ska få ge utdelningar till aktieägarna. Det skriver Dagens industri med hänvisning till en källa som ska ha fått beskedet av en sakkunnig på myndigheten.

Beslutet ska meddelas under de kommande dagarna, enligt Di:s uppgifter, och handla om en begränsning av möjligheten att dela ut pengar eller överföra koncernbidrag efter avslutat stöd.

Annons

Tillväxtverket vill inte kommentera uppgifterna, men utesluter inte att det kan komma ett besked under den närmaste veckan.

– Det kan det göra – det säger jag inte att det inte gör. Men jag kan inte säga exakt när. Vi håller på att titta på frågan, det är saker som dyker upp som behöver redas ut, säger Niklas Kjellberg, pressansvarig på Tillväxtverket, till tidningen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons