Annons
Nyheter

Stark börsdag i USA – revansch för banker

Börs • Publicerad 5 maj 2023
Stämningen i börshuset i New York var munter på fredagen. Arkivbild.
Stämningen i börshuset i New York var munter på fredagen. Arkivbild.Foto: Seth Wenig/AP/TT

De ledande amerikanska aktieindexen pekade tydligt uppåt under handelsveckans sista dag, efter torsdagens nedgångar.

Vid börsens stängning stod breda S&P500-index på plus 1,9 procent, Dow Jones industriindex på plus 1,7 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex på plus 2,3 procent.

Annons

Uppgångarna förklaras delvis med att oron för stabiliteten i den amerikanska banksektorn har stillats något. Storbanken JP Morgan har exempelvis utfärdat köprekommendationer för vissa av de regionala banker som rasat på börsen under de senaste dagarna, med motiveringen att aktierna är undervärderade, skriver CNBC.

Bankerna PacWest Bancorp och Western Alliance som rasade 50,6 respektive 38,5 procent på torsdagen rusade 81,7 respektive 49,3 procent på fredagen.

Teknikjätten Apple steg 4,7 procent efter torsdagskvällens oväntat starka kvartalsrapport som bland annat visade att Iphoneförsäljningen slog förväntningarna med råge.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons