Annons
Nyheter

Utredning om anlagda Smålandsbränder nerlagd

Brott • Publicerad 14 maj 2020
Förundersökningen om 27 misstänkt anlagda bränder i Småland i somras har lagts ner. Arkivbild.
Förundersökningen om 27 misstänkt anlagda bränder i Småland i somras har lagts ner. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg / TT

Ingen kommer att ställas till svars för de 27 misstänkt anlagda bränderna i Småland i somras. Så ser det i alla fall ut i nuläget, sedan åklagaren har lagt ner förundersökningen, rapporterar lokala medier.

En man har tidigare suttit häktad som misstänkt, men han släpptes i november. Åklagare Åsa Adolfsson säger till P4 Kalmar att det hade behövs iakttagelser av vittnen för att säkert veta hur det gick till när bränderna startades.

Annons

Bränderna anlades i naturområden i Högsby och Mönsterås kommuner i somras. I många fall brann det i oländig terräng, ofta väldigt långt inne i skogen, har räddningstjänsten tidigare berättat.

Under perioden rådde eldningsförbud, men tack vare snabba och stora räddningsinsatser blev det aldrig några långvariga skogsbränder.

– Det fanns viss teknisk bevisning som vi menade pekade mot en viss person, men den var inte tillräckligt stark, säger åklagaren till Barometern.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons