Annons
Nyheter

Oklar orsak till brand i butik – väntar på övervakningsbilder

Strax före midnatt mot onsdagen kom larm om brand i en byggnad på Videgatan i Alvesta.
Alvesta • Publicerad 8 april 2020
Foto: Carl Carlert

Räddningstjänsten åkte till platsen med sex enheter, meddelar SOS Alarms händelseinformation. Det visade sig brinna i butiksdelen till en mack.

– Branden släcktes rätt så snabbt. Men det är lite rökutveckling på vissa ställen, så de kontrollerar med värmekamera och försöker lokalisera var det kommer från. Det verkar lugnt på platsen, säger Krister Holgersson, räddningschef i beredskap vid Värends räddningstjänst, strax före klockan 01.

Annons

Polisen rubricerar händelsen som grov mordbrand.

Polisen utreder om det kan finnas något samband mellan branden i bensinmacken och bilbränderna i Alvesta senare under natten.

– Vi har spärrat av för en teknisk undersökning i hopp om att kunna säkra någonting, säger Johan Sjögren, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

På onsdagseftermiddagen var polisen inte alls säker på att det handlar om mordbrand. Självantändning kan vara en förklaring. Svaret kan komma i morgon torsdag. Då ska övervakningsbilderna från brandområdet granskas av polisen.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Stefan FehrmSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons