Annons
Nyheter

V värvar från Flamman

Politik • Publicerad 4 november 2020
Vänsterpartiets nyvalda ledare Nooshi Dadgostar stärker kommunikationsavdelningen med Anna Herdy, nu tidningen Flammans chefredaktör. Arkivbild.
Vänsterpartiets nyvalda ledare Nooshi Dadgostar stärker kommunikationsavdelningen med Anna Herdy, nu tidningen Flammans chefredaktör. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Vänsterpartiet värvar Anna Herdy från posten som chefredaktör för tidningen Flamman till kommunikationsavdelningen. Herdy ska arbeta med att sprida den nyvalda partiledaren Nooshi Dadgostars och partiets budskap i nya kanaler, utan mellanhänder, enligt partiet.

"Jag ser det som ett viktigt steg i att bygga laget kring Nooshi Dadgostar inför valet 2022", säger V:s kommunikationschef Jenny Lindahl i ett pressmeddelande.

Annons

Hon hävdar att partiet har kommit långt i sitt arbete med strategisk kommunikation och "ligger i frontlinjen" vad gäller sociala medier men att V måste bli bättre på att skapa egna format.

Herdy, som börjar den 1 december, säger i pressmeddelandet:

"Vi ser hur den yttersta högern länge har mobiliserat resurser för att bygga upp egna nyhetskanaler. Nu är det dags för arbetarrörelsen att starta sina kanaler, från vårt håll."

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons