GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Väcktes av polishund – dömd till fängelse

Brott • Publicerad 1 augusti 2021
En polishund hittade en misstänkt inbrottstjuv som låg och sov i en buske i Umeå. Nu har mannen dömts till två månaders fängelse. Arkivbild.
En polishund hittade en misstänkt inbrottstjuv som låg och sov i en buske i Umeå. Nu har mannen dömts till två månaders fängelse. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

En polishund lyckades sniffa rätt på en misstänkt inbrottstjuv som låg och sov i en buske i centrala Umeå. Nu har mannen dömts till två månaders fängelse, skriver VK.

Mannen greps den 24 juni. Han misstänktes bland annat för ett antal inbrott i bilar, stöldgodset hittades i en bil mannen hade och han erkände brott.

Utredningen visade att 22-åringen finns i kriminalregister i Polen, Tjeckien, Nederländerna och Tyskland.

Nu har tingsrätten i Umeå dömt honom för fyra fall av stöld samt tillgrepp av fortskaffningsmedel. Däremot anses bevisningen inte räcka för att fälla honom för en misstänkt misshandel utanför ett hotell.

Påföljden blev två månaders fängelse. Men eftersom mannen suttit frihetsberövad i drygt en månad ansåg tingsrätten att straffet ska anses vara helt verkställt.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.