Annons
Nyheter

Våg av skadegörelse mot 40-tal kommunbilar

Brott • Publicerad 3 augusti 2022
Mängder med bilar som tillhör Södertälje kommun har vandaliserats. Arkivbild.
Mängder med bilar som tillhör Södertälje kommun har vandaliserats. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/ TT

Ett 40-tal bilar som tillhör Södertälje kommun samt ett kommunalt bolag har under de senaste dagarna vandaliserats, rapporterar Länstidningen i Södertälje.

Fordonen har i huvudsak fått sina däck sönderskurna och sina rutor inslagna. Majoriteten av de skadade bilarna, cirka 25 stycken, tillhör kommunala Telge bostäder.

Annons

– Man har gett sig på bilar som antingen haft logga med Södertälje kommun eller Telge på. Vi kan inte se att det finns ett mönster mot en enskild verksamhet, men det är definitivt riktat mot våra tjänstebilar, säger Åke Martinsson, tillförordnad säkerhetschef på Södertälje kommun, till LT.

Skadegörelsen har inträffat nattetid sedan slutet av förra veckan. De drabbade fordonen har stått parkerade på olika platser i kommunen och har använts bland annat inom hemtjänst och socialtjänst.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons