Annons
Nyheter

Vakna upp i ankdammen!

Nyheter • Publicerad 27 juni 2006

Ännu en storhelg har gått. Polisen har förvarnat om flera dödsolyckor och NTF har uppmanat oss att sänka hastigheten. Tror man fortfarande på att detta skall nå fram till målgruppen yngre män? Det var även denna helgen så att den gruppen stod för de flesta dödsolyckor och det är en grupp som suger i sig MTV:s dolda budskap om att kvinnor söker sig till tuffa män som kör snabbt i häftiga bilar. Samma budskap i biltillverkarnas marknadsföring och i en uppsjö av framför allt amerikanska filmer. Ingen av de dödsolyckor som inträffade kan relateras till att någon kört för fort på motorväg och ändå tuggas mantrat om hastigheten som främsta orsaken till dödsolyckorna. Snacka om att göra det enkelt för sig, sticka huvudet i sanden, vägra ta i fakta. Ja hela registret som personifierar inskränkta byråkrater.

Under det här året har jag hört att vi i Sverige bryter mot hastighetsbegränsningarna oftare än man gör i andra länder. Claes Tingvall hävdade detta. Snacka om att aldrig lämnat ankdammen. Jag har blivit kallad fartdåre för att jag körde i 120 på motorväg. Snacka om att aldrig ha lämnat trampbilen. Jag ställer bara frågan. Skall vi ta itu med trafiksäkerhetsfrågorna eller skall klubben för inbördes beundran fortsätta att rapa upp sin floskler?

Stefan Nilsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons