Nyheter

Våldtagen frias från rattfylla

En kvinna i 30-årsåldern blev våldtagen i en stuga av sin dåvarande pojkvän, och flydde efteråt från platsen i bil, berusad och utan körkort. I tingsrätten dömdes hon för grovt rattfylleri och olovlig körning, men nu frias hon av hovrätten.
Norrbotten • Publicerad 5 juni 2018

Hovrätten för övre Norrland menar att det inte råder något tvivel om att kvinnan befann sig i en nödsituation, rapporterar P4 Norrbotten.

Händelsen inträffade i april förra året.

Efter våldtäkten fick kvinnan panik och körde från stugan i en bil. Hon hade tidigare under kvällen druckit öl. I bilen ringde hon bland annat polisen och kom överens om en mötesplats. Patrullen gjorde ett alkoholtest, och kvinnan blåste 1,2 promille.

Tingsrätten ansåg att kvinnan kunde ha ringt någon som hade kunnat hämta henne efter våldtäkten, men hovrätten håller inte med och kvinnan frias från åtalet, rapporterar SR.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.