Annons
Nyheter

Våldtog kvinnor när de sov – åtalas

Kvinnan låg och sov och vaknade av att en man hade sex med henne. Hon slog larm till polisen och gärningsmannen kunde gripas då kvinnan visste vem han var.
Brott • Publicerad 1 mars 2022
Kvinnan låg och sov och vaknade av att en man hade sex med henne. Nu åtalas mannen, som är i 20-årsåldern, vid Göteborgs tingsrätt för tre fall av våldtäkt. Arkivbild.
Kvinnan låg och sov och vaknade av att en man hade sex med henne. Nu åtalas mannen, som är i 20-årsåldern, vid Göteborgs tingsrätt för tre fall av våldtäkt. Arkivbild.Foto: ADAM IHSE / TT

– I en lösenordskyddad app på mannens telefon hittar vi filmer på den aktuella våldtäkten men också på ett övergrepp mot en annan sovande kvinna, berättar Peter Kron, vid sektionen för grova brott i Storgöteborg.

Den kvinnan var också en bekant till mannen. Hon kunde vittna om att hon utsatts för ytterligare en våldtäkt.

Annons

Nu åtalas mannen, som är i 20-årsåldern, vid Göteborgs tingsrätt för tre fall av våldtäkt. Han åtalas även för kränkande fotografering eftersom han har filmat övergreppen och för barnpornografibrott då man i hans dator och telefoner har hittat ett 20-tal bilder på barnporr, några som beskrivs som särskilt hänsynslöst övergreppsmaterial. Dessutom åtalas han för ett fall av misshandel och för ringa narkotikabrott.

– Den utredare som varit ansvarig för ärendet har arbetat hårt och målmedvetet – jobbat lite utanför boxen utan att bryta mot lagen. Det här är brottslighet som är svår att utreda, säger Peter Kron.

Den åtalade mannen har suttit häktad sedan i november. Trots filmerna i hans mobil nekar han till brott.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons