Annons
Nyheter

Regionen vill inte se självständigt Ljungbysjukhus

Regionstyrelsen sa nej till ett Ljungbysjukhus drivet som intraprenad, ett förslag som alliansen med centerpartiet i spetsen drivit.
Växjö • Publicerad 20 februari 2018

– Synd, menar Carina Bengtsson (C), regionfullmäktigeledamot från Agunnaryd.

Förslaget om att ge de anställda på sjukhuset i Ljungby chansen att driva det på egen hand i en intraprenad hade alliansen med redan i sitt budgetförslag förra sommaren. När budgeten inte fick gehör bröt man ut idén och ville se den förverkligad i alla fall som enskilt förslag. Carina Bengtsson menar att det skulle kunna ge Ljungbysjukhuset chansen att utöka sin verksamhet och bli ännu bättre på det som redan idag är sjukhuset styrkor.

Annons

Och man möttes inte av något definitivt nej från de styrande rödgröna i somras. Regionrådet Anna Fransson lämnade dörren på glänt.

– Jag är inte helt avvisande för det här. Men jag tror att det viktigaste är att initiativet kommer helt från personalens sida, sade Anna Fransson då.

Något sådant har inte kommit och under tisdagens regionstyrelse drog hon igen dörren lite mer bestämt tillsammans med sina rödgröna kollegor när man avvisade motionen från alliansen med Centerpartiet i spetsen.

– Intraprenader ger en god inblick i driften av verksamheten liksom i ekonomin och kan därför ge motivation till än bättre resultat. Intraprenaden ger också verksamheten möjlighet att planera långsiktigt och behålla resultatet i verksamheten, säger Sven Sunesson, gruppledare för Centerpartiet i Region Kronoberg i ett pressmeddelande.

Jens NielsenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons