Annons
Nyheter

Världens största glasskulptur kan komma att stå i Uppvidinge

Uppvidinge kommer att få världens största glasskulptur. Eller i varje fall den bästa. Till Lindshammars glasbruks hundraårsjubileum nästa år ska det stå klart.
Nyheter • Publicerad 1 april 2004

Lindshammars glasbruk och Uppvidinge kommun ska nu gemensamt utlysa en tävling om utformningen av världens största glasskulptur. Inbjudan ska gå till några av världens främsta glaskonstnärer.

- Det är ett fantastiskt projekt och vi är stolta på Lindshammars glasbruk att vi får chansen att tillverka detta enastående konstverk, säger Ulf Rosén, vd för glasbruket.

Annons

Projektet har planerats under en längre tid. Alla detaljer kring finansieringen är inte klara men kommunen och Lindshammars glasbruk har fått sådana besked att de nu vågar sig på att dra i gång projektet.

Det tycks dock vara något oklart om glasskulpturen ska bli världens "största", eller om det ska bli världens "bästa".

- En skulptur kan ju vara störst även om den inte är högst. Vi får se vad konstnärerna tar fram, säger Annika Persson på Uppvidinge kommun.

Tidigare har det föreslagits att skulpturen ska placeras i Boskvarnasjön. Nu lutar det i stället åt att den placeras i Lindshammars samhälle.

I morgon ska alla detaljer om projektet presenteras.

Stewe Jonsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons