Annons
Nyheter

Världsbanken häver sanktioner mot svenska Hifab

Världsbanken har hävt sanktionen mot det svenska projektledningsföretaget Hifab. Bolaget har tidigare anklagats för korruption.
Ekonomi • Publicerad 14 maj 2021
Nu lyfter Världsbanken sanktionerna som företaget fick efter vägbygget i Laos. Arkivbild.
Nu lyfter Världsbanken sanktionerna som företaget fick efter vägbygget i Laos. Arkivbild.Foto: David Longstreath

De affärsetiska problemen uppdagades i samband med ett vägprojekt i Laos.

Projektet genomfördes med lokala företag under 2013–2014 och enligt Världsbankens revision, som gjordes tillsammans med Hifab, pekade utredningen på att anställda var direkt delaktiga i överträdelserna. Världsbanken införde därefter en sanktion mot Hifab 2018.

Annons

Sedan dess har bolaget bedrivit ett arbete för att komma till rätta med sina problem med affärsetik och korruption. "Ett gediget arbete har genomförts vilket har inkluderat uppdatering av bolagets uppförandekod, utbildning av alla medarbetare samt förtydligande av rutiner och riskhantering. Ett antikorruptionsprogram har också upprättats vilket har fungerat som stöd vid projektgenomförande och riktlinjer för intern uppföljning", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Världsbanken har godkänt arbetet och lyft sanktionen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons