Annons
Nyheter

Värmeböljan pressar priset på "sista minuten"

Många sommarsugna charterresenärer verkar ha fått kalla fötter.
Värmeböljan här hemma påverkar priserna på sista minuten-resor, och den som är på jakt efter ett snabbt klipp till Medelhavet har en god chans att hitta det nu.
Väder • Publicerad 4 juni 2018
Det varma vädret pressar priserna på ”sista minuten-resor”.
Det varma vädret pressar priserna på ”sista minuten-resor”.Foto: Erik Johansen / NTB scanpix / TT

En del kanske frågar sig vem som egentligen behöver playan vid Medelhavet när det går att pressa i solen här hemma just nu.

I vårt grannland Danmark säljs nu biljetter till annars populära destinationer för halva priset. Det gäller skandinaviska favoritdestinationer som bland annat grekiska övärlden, Turkiet och Italien.

Annons

– Det är ju inte det bästa vädret för charterbranschen. Om jag sade det så skulle jag ljuga, säger Stig Elling på charterbolaget Bravo Tours till den danska nyhetsbyrån Ritzau.

Samma sak gäller i Sverige. Många charterresenärer på jakt efter sol har visserligen bokat sina resor sedan flera månader tillbaka. Men bland sista minuten-bokare verkar intresset vara något ljummet just nu.

Och visst spelar det varma majvädret en viss roll, medger Clara Larsson som är pressansvarig på charterbolaget Apollo.

– Våra priser till Medelhavet har sjunkit med 25 procent i maj jämfört med förra året, säger hon till TT och fortsätter:

– Det finns gott om sista minuten-resor till bra priser just nu, men det kan förändras väldigt snabbt på grund av väder.

Adelina Dankova på charterbolaget Tuis pressjour berättar också om pressade priser.

– Just nu så påverkas priset av det varma vädret fram till midsommar. Efter midsommar ser prisläget ut att vara tillbaka på de nivåer vi hade förra sommaren, säger hon.

Anna Karolina Eriksson/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons