Annons
Nyheter

Växjöhem varnar för falska fastighetsskötare

I måndags fick en äldre dam påhälsning av en kvinna som uppgav sig vara fastighetsskötare och som ville ha nycklarna till hennes lägenhet.
Nu varnar Växjöhem sina hyresgäster för att släppa in folk man inte känner igen.
Nyheter • Publicerad 22 juni 2006

- Alla våra fastighetsskötare bär legitimation med foto, namn, personnummer och

Växjöhems logotyp, säger Ann Yngvesson, informationschef på Växjöhem.

Annons

- Vi begär aldrig ut nycklar av våra hyresgäster utan ber alltid om ett tillstånd att få gå in med huvudnyckeln, tillägger Leif Mandelholm, biträdande förvaltningschef på Växjöhem.

Likadant förra sommaren Tendensen är densamma som förra sommaren då

flera äldre människor fick påhälsning av en eller oftare två personer som ville komma in i deras lägenhet för

att utföra reparations-arbete.

- Den ena personen går runt och låtsas reparera någonting medan den andra letar efter saker att stjäla, säger Ann Yngvesson.

Kontrollera personen Växjöhem har nu informerat sina hyresgäster i det område där den äldre damen bor per brev men uppmanar även boende i andra områden till stor försiktighet.

- Är man det minsta osäker på vem fastighetsskötaren är så är det bättre att höra av sig till vår växel och kontrollera att personen verkligen arbetar hos oss, säger Ann Yngvesson.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons