Annons
Nyheter

Viaplay rasar på börsen

Viaplay Group rasar på börsen. På förmiddagen har aktien fallit med drygt 50 procent. Detta efter att bolaget gått ut med en vinstvarning och vd-byte på måndagsmorgonen.
Ekonomi • Publicerad 5 juni 2023
Bolaget märker av lägre efterfrågan på strömningsabonnemang. Arkivbild.
Bolaget märker av lägre efterfrågan på strömningsabonnemang. Arkivbild.Foto: Gormt Kallestad/NTB/TT

Sedan konsumenternas efterfrågan på strömningsabonnemang sjunker till följd av ökade levnadskostnader uppger nu bolaget att man reviderar ner rörelseresultatet, före jämförelsestörande poster och resultat från intressebolag, till 0,8 till en miljard kronor för andra kvartalet. Det jämfört med tidigare 1,2 till 1,35 miljarder kronor.

Vid utgången av andra kvartalet väntar sig strömningskoncernen nu landa på en abonnentbas om 7,7 miljoner. Reklamintäkterna tros också minska med runt 12 till 16 procent under andra kvartalet.

Samtidigt meddelar även Viaplay att man byter vd. Tidigare vd:n och koncernchefen Anders Jensen lämnar över posten till Jørgen Madsen Lindemann.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons