Annons
Nyheter

Vindsförråd flyttas 1,5 mil under ombyggnad

Vindsförråden ska flyttas 1,5 mil bort i mer än ett år under en ombyggnad, och blir bara tillgängliga på kontorstid. Nu hoppas hyresgäster i Göteborg få hjälp av Svea hovrätt.
Bostad • Publicerad 16 november 2020
Hyresgäster i ett äldre kvarter i centrala Göteborg ska få sina förråd flyttade 1,5 mil bort i mer än ett år under en ombyggnad. De blir bara åtkomliga på dagtid vardagar. Genrebild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

De berörda hyresgästerna bor i ett kvarter med stenhus, byggt 1910, nära Järntorget. Vissa utrymmen är generöst tilltagna, skriver Hem & Hyra. Det gäller bland annat vindsvåningen. Där ska nu fastighetsägaren, kommunala Bostadsbolaget, bygga om för att skapa 24 nya, små lägenheter.

Det medför att dagens hyresgäster får väsentligt mindre vindsförråd. Mer än tio kvadratmeter kan förvandlas till tre.

Annons

Dessutom ska förråden flyttas i ett och halvt års tid under ombyggnaden. Till stadsdelen Gårdsten, 15 kilometer bort. Där blir prylarna inhysta hos ett företag som endast har öppet på vardagar klockan 08–16.

– Det blir krångligt, säger hyresgästen Mikael Krall till Göteborgs-Posten.

Enligt Bostadsbolaget gick det inte att hitta någon lokal på närmare håll som kunde ta emot alla förråden. Man har lovat att ordna transport en gång i månaden.

18 hyresgäster har överklagat Bostadsbolagets planer. Men hyresnämnden gick på fastighetsägarens linje, eftersom behovet av nya bostäder anses väga tungt. Nu har hyresgästerna gjort en ny överklagan till Svea hovrätt.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons