Annons
Nyheter

Vinstlyft för Zaras ägare

Trots en komplett nedstängning av den ryska marknaden kan klädkedjan Zaras ägare, spanska Inditex, redovisa ett kraftigt vinstlyft.
Ekonomi • Publicerad 8 juni 2022
En Zara-butik i centrala Barcelona. Klädkedjans ägare Inditex har i dag presenterat nya delårssiffror. Arkivbild.
En Zara-butik i centrala Barcelona. Klädkedjans ägare Inditex har i dag presenterat nya delårssiffror. Arkivbild.Foto: Manu Fernandez/AP/TT

Nettovinsten ökade med hela 80 procent under första kvartalet (februari-april) under det brutna räkenskapsåret jämfört med föregående år som präglades kraftigt av pandemirestriktioner.

Inditex har precis som många andra utländska aktörer valt att helt stänga ned sin verksamhet i Ryssland, i företagets fall handlar det om 502 fysiska butiker liksom all onlinehandel avseende den marknad som är företagets näst största efter hemlandet Spanien.

Delårsrapporten får Inditex som är en av H&M:s största konkurrenter att lyfta på Madridbörsen, aktien stiger nästan fem procent i den inledande handeln samtidigt som H&M i sin tur är upp drygt två procent på Stockholmsbörsen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons