Annons
Nyheter

Volvo Cars utreder börsnotering

Ekonomi • Publicerad 12 maj 2021
Volvo Cars har beslutat att undersöka möjligheten att notera bolaget på Stockholmsbörsen. Arkivbild.
Volvo Cars har beslutat att undersöka möjligheten att notera bolaget på Stockholmsbörsen. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Volvo Cars har beslutat att undersöka möjligheten att notera företaget på Stockholmsbörsen senare i år, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Joakim Bornold, sparekonom på Söderberg & Partners, tror att en börsnotering kan komma i höst.

Annons

– När man skriver så som bolag är man väldigt nära en notering. Då har man förberett sig tillsammans med ägare och med börs under en ganska lång period innan man skickar ett sådant här pressmeddelande, säger han.

– En fråga i det här, var hamnar elbilsbolaget Polestar? Ska det ingå i det Volvo Cars som blir noterat eller ska det noteras på egen hand. Det har ryktats om det.

Bornold säger att det tidigare funnits planer på att notera Volvo Cars på Stockholmsbörsen, men att det inte blev något då.

Volvo Cars styrelse beslutade också att förlänga vd:n Håkan Samuelssons kontrakt till slutet av nästa år.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons