Annons
Nyheter

Volvo Cars vill satsa på batterier i hela världen

Biltillverkaren Volvo Cars och batteritillverkaren Northvolt siktar på att ta sin europeiska batterisatsning till Asien och USA, rapporterar tidningen med hänvisning till Volvo Cars-chefen Håkan Samuelsson.
Volvo Cars-aktien lyfter efter beskedet.
Ekonomi • Publicerad 13 december 2021
Ellbilen Volvo C40 Recharge. Arkivbild.
Ellbilen Volvo C40 Recharge. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

– Om vi kan vara snabbare i vårt arbete tillsammans än våra konkurrenter då vill vi använda det inte bara i Europa men även i Amerika och Asien, säger Samuelsson i en intervju med Financial Times.

Han tillägger att det inte finns något i samarbetsavtalet mellan de båda bolagen som begränsar satsningen till Europa.

Annons

– Vi börjar i Europa, men vi tillverkar förstås bilar globalt, säger han.

I fredags aviserade bolagen att de kommer att skapa ett center för forskning och utveckling i Göteborg. I satsningen på totalt 30 miljarder kronor ingår även en ny batterifabrik någonstans i Europa, som ska inleda produktionen inom fem år.

Volvo Cars, vars aktie stiger med 4,5 procent på Stockholmsbörsen, meddelade i fredags att man inlett en utredning kring en cyberattack, där det stals data från bolagets forskning och utveckling som potentiellt kan påverka bolagets verksamhet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons