Annons
Nyheter

Volvo i stor vätgassatsning

Ekonomi • Publicerad 15 december 2020
Volvo ingår i ett samarbete med bland andra Daimler och Shell för att få ut vätgaslastbilar i stor skala i Europa. Arkivbild.
Volvo ingår i ett samarbete med bland andra Daimler och Shell för att få ut vätgaslastbilar i stor skala i Europa. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Lastbilskoncernen Volvo går samman med Daimler, IVECO, OMV och Shell för att arbeta fram förutsättningar för en stor satsning på vätgaslastbilar i Europa.

Samarbetsgruppen som fått namnet H2Accelerate anser att en storskalig användning av vätgasdrivna lastbilar är det som krävs för att möta den europeiska ambitionen om nettonollutsläpp år 2050.

"Samtidigt som ett växande antal regeringar och företag ansluter sig till den gemensamma visionen om ett energisystem utan utsläpp, anser bolagen inom H2Accelerate att vätgas är ett nödvändigt bränsle för att fullständigt få bort koldioxid ur lastbilssektorn", skriver Volvo i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons