Annons
Nyheter

Volvo nyanställer 65 i Braås

Dumpertillverkaren Volvo Articulated Haulers i Braås nyanställer 65 personer. Orsaken är att efterfrågan på dumprar ökar, främst i Nordamerika och Europa.
Nyheter • Publicerad 17 januari 2006

Volvo nyanställer 50 personer inom dumpersproduktionen samt ytterligare 15 personer inom produktutveckling och inköp i Braås.

Enligt Braåsfabrikens nye platschef Niklas Nillroth, ska dessutom produktionskapaciteten i fabriken öka med 20 procent för att motsvara efterfrågan. Det betyder att företaget ska bygga till verkstaden med 600 kvadratmeter och investera drygt 40 miljoenr kronor under första halvåret i år i ny prouktionsutrustning och i tillbyggnaden av verkstaden.

Annons

Anställde 50 personer 2004

I juni 2004 anställde Volvo Articulated Haulers 50 personer. Då investerade Braås Industrifastigheter AB, ägt av Växjö kommun, även 120 miljoner kronor på att bygga ett nytt huvudkontor.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons