Annons
Nyheter

Ytterligare stora butiksytor planeras kring Kosta glasbruk

KOSTA Ytterligare 12 000 kvadratmeter gallerior planerar New Wave Group att bygga i Kosta. Det innebär tre fotbollsplaner ny butiksyta runt glasbruket under ett år.
Nyheter • Publicerad 23 juni 2006

- Vi har redan spekulanter till 7 000 kvadratmeter i de nya butikerna. Därför vågar vi nu köra igång det här också, säger vd Mattias Landgren, Kostafors Hotell & Restaurang AB.

Klart nästa år Den preliminära tidsplanen är att den 12 000 kvadratmeter stora butiken ska stå klar till nästa säsong, alltså om knappt ett år. Huset kommer att placeras bakom den outletbutik som håller på att byggas i den backe där vattenrutschbanan tidigare låg.

Annons

Vilka varor ska säljas där?

- Det får jag inte avslöja! Men det är starka varumärken, säger Mattias Landgren.

Köpmanshuset, som i dagarna fått en skylt med texten Outlet på gaveln, invigs förmodlgen först nästa vecka. Inte i dag på midsommarafton, vilket förhoppningen var förra veckan. Gallerian är 1 900 kvadratmeter stor och där säljs varor från företag inom New Wave Group, som Sagaform, Kosta

Linnewäfveri och Orrefors Jernverk.

Invigning 22 juli Den större outletbutiken tvärs över gatan och i delvis två plan är 5 200 kvadratmeter stor. Invigning är planerad till den 22 juli. Där ska varumärken in som Polarn o Pyret och NK:s första outlet.

På den plats där den stora byggnaden planeras ligger i dag två bostadshus. Dessa har köpts in av New Wave och husen kommer att rivas. I anslutning till det nya butiksområdet ska nya parkeringsplatser och en bussparkering anläggas. En ny infart från väg 28 planeras också.

Sif Erlandsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons