Annons

Häktad för försök till människorov – ej skjutning

Brott • Publicerad 2 augusti 2019
Den 19-årige man som anhölls i samband med en skjutning i Karlstad har häktats, skäligen misstänkt för försök till människorov. Arkivbild.
Den 19-årige man som anhölls i samband med en skjutning i Karlstad har häktats, skäligen misstänkt för försök till människorov. Arkivbild.Foto: Naina Helén Jåma/TT

Den 19-årige man som anhölls i samband med en skjutning i Karlstad har häktats, skäligen misstänkt för försök till människorov. Mannen häktas inte för försök till mord, vilket åklagaren begärt.

Mannen anhölls efter händelsen natten mot tisdagen, där en person blev skjuten genom fönstret på ett bostadshus. Ett dygn senare skedde en skjutning under liknande omständigheter, ett antal skott avfyrades in i en lägenhet där flera personer befann sig. I båda fallen skadades en person allvarligt och fick tas till sjukhus.

Annons

19-åringen har nekat till brott. Efter överläggningen i tingsrätten under fredagen beslutade Värmlands tingsrätt att inte häkta honom för skjutningarna, men för ett försök till människorov i mitten av juli.

– Det är en misstanke som uppkommit under utredningen när vi har hört målsäganden, säger åklagare Niclas Wargren.

Ytterligare tre personer sitter anhållna, och utreds för inblandning i skjutningarna.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons