Annons

Polisen: Vår huvudteori är att Hagen mördats

Nytt hopp har väckts hos familjen till den misstänkt kidnappade miljardärsfrun Anne-Elisabeth Hagen. Detta sedan kontakten med de som tros ha fört bort norskan återupptagits. Men polisen håller fast vid teorin att Hagen har dödats.
Norge • Publicerad 6 augusti 2019
Advokat Svein Holden berättar om de senaste uppgifterna i kidnappningsfallet.
Advokat Svein Holden berättar om de senaste uppgifterna i kidnappningsfallet.Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

Den 8 juli fick familjen åter kontakt med "motparten", säger advokat Holden under en presskonferens på tisdagen. Han tillägger att han är övertygad om att det är samma personer som fört bort Hagen som familjen nu kommunicerar med.

– De beskrev detaljer som bara de som tog henne kan veta, säger han och fortsätter:

Annons

– Jag upplever att vi kommunicerar klart och tydligt med motparten nu.

Kommunikationen har skett på norska via en digital plattform, enligt advokaten.

Försvann i oktober

Norska Anne-Elisabeth Hagen, hustru till miljardären Tom Hagen, försvann den 31 oktober förra året. Polisen misstänkte till en början att hon kidnappats för ekonomisk utpressning. Men allteftersom fallet utvecklats började polisen luta åt att Anne-Elisabeth Hagen bragts om livet.

Polisen bekräftar advokatens uppgifter om kontakten, men står fast vid sin huvudteori.

– Vi har förståelse för att den senaste kontakten ger familjen hopp och vi önskar inget annat än att Anne-Elisabeth Hagen är i livet och kan sammanföras med sin familj, säger polisinspektör Tommy Brøske vid en presskonferens.

– Vi anser fortfarande att sannolikheten att hon är i livet är liten.

Teorin baserar utredarna på att de påstådda kidnapparna inte varit speciellt samarbetsvilliga och att det sista livstecknet från Hagen kom via ett telefonsamtal samma dag som hon försvann.

Brøske tillägger dock att det inte är uteslutet att Hagen fortfarande lever.

"Ren terror"

Maken Tom Hagen uppges ha betalat ut mer än tio miljoner norska kronor för att få något som helst bevis på att hon lever, har norska medier tidigare rapporterat.

Advokat Holden kommenterade inte uppgifterna på pressträffen, men säger att de anhöriga har det väldigt svårt.

– Familjen har beskrivit livet efter bortförandet som ren terror, säger han.

Anna Hansson/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons