Annons

Åklagare får mer tid i mordfall med 16-åring

Brott • Publicerad 16 augusti 2019
Polisen spärrade av området i Sollentuna där den skadade 16-åringen hittades. Pojkens liv gick inte att rädda. Arkivbild.
Polisen spärrade av området i Sollentuna där den skadade 16-åringen hittades. Pojkens liv gick inte att rädda. Arkivbild.Foto: Fredrik Persson /TT

Åklagare Rickard Wahlqvist har fått förlängd åtalstid i ärendet där en 16-årig pojke misstänks ha mördat en jämnårig pojke i Sollentuna.

16-åringen sitter häktad sedan den 4 augusti, på sannolika skäl misstänkt för mord.

Annons

Två dagar tidigare hade en pojke hittats svårt skadad utomhus i ett skogsparti i Sollentuna, norr om Stockholm. Pojken hittades efter att den misstänkte 16-åringen själv ringt polisen och uppgett att han hade begått ett grovt brott. Den skadade flögs med ambulanshelikopter till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Tingsrätten har tidigare beslutat att den misstänkte pojken ska genomgå en paragraf 7-undersökning, även kallad liten rättspsykiatrisk undersökning.

Åtalstiden förlängs till den 11 september.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons