Annons

Misstänkt människorov – polis söker bil

Polisen misstänker att en man i 70-årsåldern som försvunnit i Markarydstrakten har kidnappats. En förundersökning om människorov är inledd.
Brott • Publicerad 2 augusti 2019
Polisen misstänker att en man i Markaryd har kidnappats. Arkivbild.
Polisen misstänker att en man i Markaryd har kidnappats. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Polisen går nu också ut med fler uppgifter om mannen, som namn och bild med godkännande av anhöriga, samt efterlyser en bil som kan vara intressant. Polisen har också fått träff på mannens mobiltelefon i Markarydstrakten.

– Man får inte en exakt position när man pejlar någons mobiltelefon, man får ett område. Vi har genomfört sök i det området men inte anträffat personen ännu, säger polisens presstalesperson Katarina Rusin.

Annons

Mannen sågs senast till i onsdags eftermiddag och anmäldes saknad senare samma kväll. Förutom polisen söker även frivilliga efter mannen, som sökorganisationen Missing People.

Vilka omständigheter som gör att polisen misstänker att mannen inte försvunnit självmant vill Katarina Rusin inte gå in på.

– Jag kan inte gå in närmare på de omständigheterna. Det är grova brott som hanterar den här utredningen.

Information om försvinnandet har gått ut till alla polispatruller i Markaryd men polisen vill gärna ha in tips.

– Vi efterfrågar ju iakttagelser från allmänheten, har man sett någonting så vill vi gärna att man hör av sig omedelbart, säger Rusin.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons