Annons

Alla svenskbåtar till kvartsfinal i matchracing-VM

Segling • Publicerad 8 augusti 2019
Johanna Bergqvist med besättning är klar för kvartsfinal i matchracing-VM utanför Lysekil. Även Anna Östling och Marie Björling Duell har nått dit.Foto: Dan Ljungsvik

När det är kvartsfinaldags i damernas matchracing-VM utanför Lysekil finns alla tre svenska besättningar med. Att Anna Östling som tagit två VM-guld skulle finnas med i fredagens kvartsfinaler var väntat. Men att både rutinerade Marie Björling Duell och framför allt 22-åriga Johanna Bergqvist också skulle ta sig dit var mer överraskande.

"Det känns så jäkla bra! Brudarna gör det tuffa jobbet riktigt grymt, men man blir seg i huvudet också", säger Bergqvist i ett pressmeddelande.

Annons

I topp efter tre dagars Round Robin-seglingar var regerande världsmästarinnan Lucy MacGregor, Storbritannien, som bara förlorade en av sina elva matcher, den mot Bergqvists besättning. Närmast bakom fanns världsettan på rankningen, Pauline Coutrtois, Frankrike, med två förluster, och Östling med tre medan fyran Björling Duell hade fyra och sexan Bergqvist fem förluster.

De fyra första gick direkt till kvartsfinal medan de som placerat sig fem till tio gjorde upp om fyra platser i ett återkval och där hade Bergqvist inga problem att gå vidare till kvarten.

"En lång dag men med det så har vi fått dom här extra racen, så nu känner vi att vi har koll, det är gött!", säger Bergqvist.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons