Annons

Alla tre svenskor borta i matchracing-VM

Det såg så bra ut för svensk del med tre besättningar som tog sig till kvartsfinal i hemma-VM i matchracing utanför Lysekil.
Men väl där åkte alla tre ut och missar helgens seglingar.
Segling • Publicerad 9 augusti 2019
Anna Östling och team Wings åkte ut i kvarten på hemma-VM i matchracing i Lysekil. Även Johanna Bergqvist och Marie Björling Duell försvann i kvartsfinalerna.
Anna Östling och team Wings åkte ut i kvarten på hemma-VM i matchracing i Lysekil. Även Johanna Bergqvist och Marie Björling Duell försvann i kvartsfinalerna.Foto: Dan Ljungsvik/TT

Anna Östling och hennes team Wings kom till Lysekil med förhoppningar om ett tredje VM-guld efter de två tidigare 2014 och 2016. Men efter att ha blivit trea i grundomgången med bara tre förlorade matcher så åkte man ur VM mot Renée Groeneveld. Nederländskan, som först efter återkval tog sig till kvarten, vände 0–1 i matcher mot Östling till seger 3–1 mot det stora svenska hoppet.

Unga Johanna Bergqvist hade 0–2 i matcher mot Claire Leroy, Frankrike, kom tillbaka till 2–2 innan hon förlorade den femte och avgörande seglingen.

Annons

"Vi fick ett läge där vi hade chans men vi hann tyvärr inte ikapp", sade Bergqvist i ett pressmeddelande och tittade samtidigt framåt:

"Vi tar med oss inställningen, hur vi tänker inför varje race, lugnet på båten. Lyckas vi hålla det till Lysekil nästa år så kommer det förhoppningsvis att sitta ännu bättre."

Marie Björling Duell, som var fyra i grundomgången, imponerade när hon slog världsettan Pauline Courtois i sin första kvartsfinalmatch. Men Courtois tog sedan tre raka och gick till semifinal.

I den fjärde kvartsfinalen vann brittiska världsmästaren Lucy Macgregor enkelt, 3–0, över Nicole Breault, USA.

"Vi körde våra race i väldigt lätta vindar och bara det gör allt svårare, alla fick koncentrera extra för att säkra plats i semifinalen."

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons