Annons

Amason skiner trots skyfall

Amason gick på Way Out Wests största scen precis samtidigt som det värsta skyfallet hittills under festivalen sätter i gång. Sångerskan Amanda Bergman har glitter på kinderna och en svikt i stegen när hon rör sig runt på scenen.
Musik • Publicerad 10 augusti 2019
Amanda Bergman från bandet Amason uppträdde på lördagen på Way Out West i Slottsskogen i Göteborg.
Amanda Bergman från bandet Amason uppträdde på lördagen på Way Out West i Slottsskogen i Göteborg.Foto: Thomas Johansson / TT

Amason växlar som bekant mellan svenska och engelska under spelningen. De växlar även sången, keyboardisten och frontfiguren i Dungen, Gustav Ejstes byter av och sjunger duett med Amanda Bergman.

Bandet har innan spelningen utlovat sin ”satsigaste spelning någonsin” och känns ihoprepade och sammanhållna. Flera av låtarna är från det kommande albumet "Galaxy I" och har inte spelats live tidigare.

Annons

Det bjuds på ett par överraskningar, bland annat har bandet bjudit in poeten Daniel Boyaciouglo som läser en förmodligen nyskriven dikt, som blandar betraktelser av samtiden med naturromantik. Något som passar Amason, som definitivt känns och ser ut som att de bor i ett kollektiv i en stuga långt bort från civilisationen. Intrycket förstärks av de hemmafärgade kläderna i batik.

Först i slutet blir det allsång i ”Marry me just for fun” och ”Ålen”. Spontandans uppstår även på scenen till ett mäktigt saxofonsolo i ”Kelly”.

Ann Edliden/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons