Annons

Ännu en NHL-tränare får sparken

Dallas Stars sparkar tränaren Jim Montgomery.
Han är den senaste i raden av NHL-ledare som tvingas bort på grund av sin ledarstil.
Ishockey • Publicerad 10 december 2019
Jim Montgomery. Arkivbild.
Jim Montgomery. Arkivbild.Foto: Jose Juarez/AP/TT

Jim Montgomery får sparken från Dallas Stars, där bland annat svenskarna John Klingberg och Mattias Janmark spelar. Men det är inte lagets resultat som får klubben att agera.

"Dallas Stars förväntar sig att alla våra anställda agerar med integritet och beter sig professionellt när de jobbar för och representerar vår organisation. Det här beslutet togs på grund av oproffsigt agerande som bryter mot Dallas och NHL:s kärnvärden och ledord", säger Dallas general manager Jim Nill i ett uttalande.

Annons

50-åringen är en av flera NHL-tränare som har petats under den pågående säsongen, samtidigt som ledarstilen inom nordamerikansk ishockey har varit mål för stark kritik. Först fick tränaren Mike Babcock sparken från Toronto, varpå flera tidigare spelare anklagade tränaren för fysiska och mentala övergrepp. Bill Peters lämnade sedan Calgary efter att ha anklagats för rasism och Chicagos assisterande tränare Marc Crawford är temporärt avstängd efter anklagelser om att ha tidigare ha trakasserat spelare.

Även New Jerseys John Hynes fick sparken under hösten, men på grund av dåliga resultat.

Dallas assisterande tränare Rick Bowness tar över rollen som huvudtränare efter Jim Montgomery.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons