Annons

Apotekstjänst skyller på informationsbrist

Sjukvård • Publicerad 4 december 2019
För lite och fel information orsakade problemen, enligt Apotekstjänst. Arkivbild.
För lite och fel information orsakade problemen, enligt Apotekstjänst. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Nej, det var inte Apotekstjänsts fel att det uppstod så svår materialbrist på sjukhusen i regionerna Dalarna, Örebro, Uppsala, Västmanland och Sörmland, enligt företaget. Orsaken var bristande information från Varuförsörjningen, hävdar Apotekstjänst.

– Vi har valt att inte uttala oss kring ansvarsfrågan förrän nu eftersom vi inte var färdiga med vår analys. Nu har vi gjort den, och sett att en stor orsak till den uppkomna situationen beror på att vi har fått bristfällig information från Varuförsörjningen vad gäller leveranser och varor, säger Apotekstjänsts vd Örjan Frid till Dagens Medicin.

Annons

Varuförsörjningens vice ordförande Tommy Levinsson vill inte kommentera kritiken.

Leveranskrisen av sjukhusmaterial orsakade stora bekymmer för vården i de fem regionerna under oktober och november, bland annat fick upp mot 500 operationer ställas in. Läget är nu bättre, enligt Varuförsörjningen, men fortfarande är leveranserna inte uppe i normalläge.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons