Annons

Dödlig brand i Ukraina – krafttag utlovas

Minst nio personer har omkommit i en hotellbrand i hamnstaden Odessa i södra Ukraina och ytterligare ett tiotal personer har skadats.
Regeringen lovar en storskalig inspektionsvåg av säkerheten på hotell i landet.
Ukraina • Publicerad 17 augusti 2019
Odessa i södra Ukraina.
Odessa i södra Ukraina.Foto: TT

Larmet kom strax efter halv två lokal tid i natt. Det är fortfarande okänt vad som orsakade eldsvådan. En polisutredning om misstänkta brott mot brandsäkerhetsföreskrifterna har inletts.

Totalt tog det över tre timmar för räddningstjänsten att släcka branden, som härjade på en 1 000 kvadratmeter stor yta. Runt 150 människor har evakuerats från området kring hotellet, enligt lokala myndigheter.

Annons

President Volodymyr Zelensky verkar ha sin uppfattning klar om brandorsaken och lovar att de ansvariga för de nio dödsfallen ska straffas.

"Detta är inte på grund av krig eller granateld. Det är på grund av kriminell vårdslöshet, försummelse av grundläggande säkerhetsbestämmelser och försummelse gentemot mänskliga liv", skriver han på Facebook.

Premiärminister Volodymyr Hrojsman skriver i sin tur på Facebook att han har beordrat en "storskalig inspektion av semesteranläggningar – primärt hotell och rekreationsanläggningar".

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons