Annons

Åtta sexuella ofredanden anmälda på festival

Brott • Publicerad 17 augusti 2019
Avslutningen på Malmöfestivalen var enligt polisen relativt lugn, trots flera anmälningar om bland annat sexuellt ofredande. Arkivbild.
Avslutningen på Malmöfestivalen var enligt polisen relativt lugn, trots flera anmälningar om bland annat sexuellt ofredande. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

På fredagen avslutades Malmöfestivalen och enligt polisen var det, trots anmälningar om bland annat sexuellt ofredande och misshandel, relativt lugnt.

– Det var mycket folk på alla spelningar och en hel del berusade, säger polisens presstalesperson Calle Persson.

Annons

När kvällen var slut hade polisen fått in åtta anmälningar gällande sexuellt ofredande, dock inga anmälningar om grövre sexualbrott. Det rapporterades även två fall av misshandel och flera stölder. Ett tiotal personer omhändertogs på grund av berusning och 13 personer omhändertogs för ordningsstörning.

– Det är fler ärenden än en vanlig helg, men det är inte så konstigt när det är så mycket folk, säger Calle Persson.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons