Annons

Attack mot hotell i Mogadishu

Somalia • Publicerad 10 december 2019
Mogadishu, Somalia.
Mogadishu, Somalia.Foto: TT

Eldstrider pågår vid ett hotell i Somalias huvudstad Mogadishu, enligt polis och vittnen. Enligt polisen är det en attack som utförs av medlemmar i den terrorstämplade jihadistgruppen al-Shabaab.

– Vi trodde att de var poliser, men de började kasta granater och skjuta mot oss och när de närmade sig hotellets ingång besvarade vi elden, säger polisen Ahmed till nyhetsbyrån Reuters.

Annons

En talesperson för al-Shabaab uppger att flera av dess medlemmar befinner sig inne i hotellet.

– Säkerhetsstyrkorna strider mot ett antal väpnade män som har barrikaderat sig inne på hotellområdet, men de kommer väldigt snart att ha satt stopp för belägringen, säger polisen Ibrahim Mohamed till AFP.

Hotellet som attackeras ligger några hundra meter från presidentens välbevakade residens Villa Somalia. Hotellet är populärt bland regeringstjänstemän och diplomater och har attackerats vid tre tidigare tillfällen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons