Annons

August regisserar "Händelser vid vatten"

Tv • Publicerad 2 december 2019
Pernilla August kommer att regissera en tv-serie baserad på Kerstin Ekmans "Händelser vid vatten", enligt dottern Alba August. Arkivbild.
Pernilla August kommer att regissera en tv-serie baserad på Kerstin Ekmans "Händelser vid vatten", enligt dottern Alba August. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

En filmatisering av Kerstin Ekmans prisbelönta kriminalroman "Händelser vid vatten" har flera gånger varit på tapeten – men av olika anledningar inte blivit av.

Nu uppger Alba August i en intervju med Moviezine att hennes mamma Pernilla August kommer att regissera en tv-serie som bygger på boken, och att det sker under 2020.

Annons

– Mamma ska regissera en ny serie baserad på Kerstin Ekmans "Händelser vid vatten", som jag vet kommer bli episk, säger hon till filmsajten.

När TT når Pernilla August för en kommentar utbrister hon:

– Hon fick inte alls berätta det!

Pernilla August avslöjar att projektet "ligger i sin linda", men säger sedan att hon inte vill kommentera vidare.

Tidigare har regissören Anthony Minghella gjort ett försök att filmatisera romanen utan att lyckas. 2013 skrev Dagens Nyheter att Klas Östergren arbetade på ett tv-seriemanus baserat på boken, där inspelningen beräknades dra i gång under 2014.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons